Щороку, починаючи з 2014 року, 30 липня світова спільнота відзначає Всесвітній день протидії торгівлі людьми. Він був започаткований у 2013 році Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй з метою підвищення рівня поінформованості громадян стосовно глобальної проблеми торгівлі людьми і привернення уваги до важкого становища жінок, чоловіків і дітей, які стали жертвами цього злочину. Оскільки важливо заохочувати людей активно допомагати постраждалим і протидіяти торгівлі людьми.

Факт відзначення цього дня є нагадуванням про актуальність проблеми торгівлі людьми та про необхідність об’єднання зусиль для протидії цьому явищу, переслідуванні злочинців, наданні допомоги потерпілим, ведення превентивної роботи.

Торгівля людьми не визнає державних кордонів, не зважає на відмінності між розвинутими державами і державами, що розвиваються. Вона легко адаптується як до бідності, так і до розкоші, є актуальною майже для всіх народів. 

Отже, боротьба із цим злочином, порушенням прав людини в сучасному світі вимагає об’єднання зусиль міжнародної спільноти та громадськості кожної країни.

Переріслянська сільська рада як орган виконавчої влади, відповідно до своїх повноважень, здійснює діяльності щодо протидії торгівлі людьми, проводить інформаційно – просвітницькій акції, забезпечує встановлення статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми та надання допомоги таким особам.

Тому, Переріслянська сільська рада долучилась до відзначення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми впродовж двох тижнів (тиждень до та тиждень після 30 липня) шляхом проведення інформаційно-просвітницьких заходів, зокрема:

- консультування громадян працівниками відділу у справах дітей та соціального захисту населення та працівниками відділу ЦНАП;

- проведення круглого столу для працівників структурних підрозділів сільської ради;

-  відеолекторії та тематичні виставки для молоді, проведені працівниками КЗК «Переріслянський центр культури і дозвілля»;

- розповсюдження буклетів та плакатів, розміщення на офіційному веб-сайті громади інформаційних матеріалів та номерів «гарячої лінії», які на надають юридичні, психологічні та інформаційні консультації з питань попередження та протидії торгівлі людьми, безпечного виїзду за кордон та захисту прав внутрішньо переміщених осіб.

 

Та попри все, проблема торгівлі людьми не може бути розв’язана на рівні однієї інституції: нові виклики та загрози вимагають консолідації – як зусиль інституцій на державному рівні, так і зусиль кожного з нас. 

Тому дуже важливим завданням сьогодення є підвищення поінформованості громадськості про цю глобальну проблему, заохочення людей активно допомагати і протидіяти цьому злочину.

Пам’ятайте! 

Потрапити у пастку торгівців людьми можна не лише за кордоном, а й у межах своєї країни! Володіння інформацією і її усвідомлення,  інформування та підвищення рівня обізнаності населення щодо проблеми торгівлі людьми, поширення важливої інформації про цю проблему допоможе уникнути цієї небезпеки. 

 

Відділ у справах дітей

та соціального захисту населення

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису