Документ визначає вимоги до харчових продуктів, призначених для годування дітей від 0 до 3 років; забороняє рекламу дитячих сумішей з чітко визначеними винятками.

Окрім того законопроект збільшує штрафи за порушення законодавства про рекламу: за неподання або подання недостовірної інформації щодо вартості розповсюдженої реклами до 300 тис. грн. (раніше 1700), у разі неможливості встановлення вартості реклами – 600 тис. грн. (раніше 5100).

Законопроект також передбачає затвердження Міністерством охорони здоров’я вимог щодо складу дитячих сумішей, складу продуктів для спеціальних медичних цілей та продуктів для контролю ваги, а також щодо використання пестицидів під час виробництва дитячого харчування.

Як відзначається у пояснювальній записці до документа, його ухвалення має сприяти створенню умов для забезпечення дітей грудного та раннього віку безпечним та якісним дитячим харчуванням та дозволить вдосконалити нормативно-правове регулювання питань, пов’язаних з безпечністю та якістю дитячого харчування.