Спеціалісти Держпродспоживслужби обговорили з організаторами харчування та медиками дошкільних закладів Калуша порядок організації харчування дітей
01 липня 2021 року на базі закладу дошкільної освіти «Ластівка» м.Калуш спеціалісти Калуського міського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Івано-Франківській області провели семінар-навчання з організаторами харчування та медичними працівниками закладів дошкільної освіти міста Калуша з питань впровадження нового «Порядку та норм організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку», відповідно до постанови КМ України № 305 від 24.03.2021 року.
В ході роботи учасників семінару ознайомлено зі змінами в законодавстві щодо організації харчування в освітніх закладах.
Зокрема, надано рекомендації щодо складання меню в закладах дошкільної освіти, зважаючи на сучасні вимоги в забезпеченні здорового харчування та дотримання нових норм харчування; наголошено на необхідності дотримання санітарно-гігієнічних вимог та термінів реалізації харчових продуктів та сировини, наявності необхідної супровідної документації під час їх отримання та зберігання, дотримання технології приготування страв в літній період з метою профілактики харчових отруєнь та токсикоінфекцій в організованих дитячих колективах.