19 лютого2021 року у Надвірнянському районному територіальному центрі комплектування і соціальної підтримки (РТЦК та СП) відбулася робоча нарада зі  спеціалістами сектору взаємодії з правоохоронними органами, оборонної і мобілізаційної роботи,  надзвичайних ситуацій, цивільного захисту, охорони праці та старостами сіл Переріслянської сільської ради Надвірнянського району Івано-Франківської області (Фитьків, Цуцилів, Перерісль, Волосів , Гаврилівка)

 У ході робочої зустрічі обговорено низку питань військового обліку призовників та підготовки до весняного призову на строкову військову службу  2021.

Призов 2021 в Україні заплановано з початку квітня і до кінця червня. У цей період набиратимуть військовослужбовців для строкової служби в Збройних сил України. Повістку отримають ті, кому вже виповнилося 18 років, окрім тих, хто має повне або часткове звільнення від служби. У такому випадку потрібно звернутися до у Надвірнянського районного територіального центру комплектування і соціальної підтримки (РТЦК та СП) для проходження медичної комісії, щоб підтвердити неспроможність здоров’я офіційними документами.

На строкову військову службу до ЗСУ України підлягають призову  громадяни, які проживають у населених пунктах Переріслянської громади у кількості: 210 осіб, с. Перерісль – 52, с. Фитьків – 32, с. Гаврилівка – 77, с. Цуцилів – 23. Планове завдання на весняний призов до ЗСУ України по Переріслянській сільській раді становить 7 осіб.

Розглядалося питання ухилення від призову та проходження військо-лікарської комісії. За ухилення від військових обов’язків і служби призовникам загрожує кримінальна відповідальність.

Список осіб, які ухиляються від виконання військового обов'язку, буде направлено до органів Національної поліції для їх розшуку та доставки до Надвірнянського РТЦК та СП.

Фото без описуФото без опису  Фото без опису  Фото без опису