Фото без описуПогодьтесь, діти – це квіти життя. Немає нічого краще, дорожче та бажаніше в цілому світі, а ніж діти. Лише діти приносять в наше життя, щастя, радість та гармонію. Тільки діти вчать нас життєвої мудрості, дарують нам сенс у житті, живлять нас силою та енергією.
      Термін «дитина» походить від латинського «infans», що означає «не в змозі говорити», і зазвичай відноситься до дітей віком від 1 до 12 місяців. «Новонароджений» – це немовля в перші 28 днів життя. Новонароджена дитина може бачити зелений і червоний кольори, але не бачить синього. Якщо у матері I група крові, у батька II, а дитина несподівано народжується з III, це зовсім не означає, що вона від іншого батька. Група крові дитини або збігається з групою когось з батьків, або дорівнює сумі їх груп крові.
      Згідно з даними
Державної служби статистики з початку 2020 року в Україні народилося 139 134 осіб (минулого року - 149 549). Зокрема, у Переріслянській громаді з початку 2020 року народилось 52 дитини і проживає близько 1710 дітей.

       У всьому світі, в середньому жінка народжує приблизно 6,89 дітей. Найвищий рівень народжуваності в Нігерії, де жінки народжують в середньому 7,58 дітей. Найнижчий - в Сінгапурі, 0,8 дитини на одну жінку. В Україні 7,6 млн дітей.

       Якою б розумною і талановитою не була дитина, вона все ж потребує опіку, увагу, турботу, любов, захист і постійну підтримку дорослих. Ми люди і зовсім нелюдяно відмовляти нашим дітям у всьому цьому, особливо враховуючи ті реалії, які вперто супроводжують нас у нашому непростому світі.

      Всесвітній день дитини започаткували в середині минулого століття, а саме в 1954-му році, коли Генеральна Асамблея Організації Об’єднаних Націй затвердила свою резолюцію № 836 (IX), рекомендувавши всім країнам відзначати цей день, починаючи з 1956-го року.

      За даними проекту DilovaMova.com, спочатку дата святкування Дня дитини рекомендувалася виключно на розсуд кожної держави, яка визнає для себе доцільним відзначати цей день. Так, у колишньому СРСР, а зараз і в багатьох суверенних державах, виник Міжнародний день захисту дітей, який відзначається 1-го червня. Пізніше, 20-го листопада 1959-го року прийняли "Декларацію прав дитини". Потім, в 1989-му році, також 20-го листопада всесвітнім співтовариством була прийнята "Конвенція прав дитини" та питання єдиної для всіх дати святкування цього дня було вирішено само собою. Тепер, в офіційних документах ООН фігурує саме ця дата.

      Цікаво,  що саме 20 листопада відзначають своє професійне свято і дитячі лікарі, які поклали на себе вирішення проблем здоров’я наших дітей.

      У Всесвітній день дитини ми приєднуємося до цієї славної дати і вітаємо всіх наших дітей і тих, хто своєю працею і своєю наполегливістю зміцнює благополуччя підростаючого покоління, сприяє розвитку здорових стосунків і взаєморозуміння в цьому юному середовищі!