Дуже часто звертаються громадяни до відділу Бюро , який порядок отримання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки.

Для отримання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки у власність необхідно звернутись з клопотанням (заявою) до однієї з таких організацій:

  1. місцевої (сільської, міської) ради, якщо земельна ділянка знаходиться в межах населеного пункту;
  2. районної державної адміністрації, якщо земельна ділянка знаходиться поза межами населеного пункту;
  3. обласного управління Держгеокадастру, якщо земельна ділянка поза межами населеного пункту та відноситься до категорії земель сільськогосподарського призначення.

Відповідний орган виконавчої влади або орган місцевого самоврядування в межах їх повноважень у місячний строк розглядає клопотання і дає дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки або надає мотивовану відмову у його наданні (ст. 123 Земельного кодексу України).

Одна з вказаних вище організацій зобов'язана розглянути заяву та прийняти рішення про надання дозволу на розробку проекту відведення земельної ділянки. При цьому, до заяви необхідно також додати:

  1. викопіювання із затвердженого генерального плану населеного пункту або детального плану території (є загальнодоступним та надається відповідною місцевою радою на запит заінтересованих осіб);
  2. копію паспорту;
  3. копію ідентифікаційного номера.

Проєкт землеустрою щодо відведення земельної ділянки розробляється за замовленням громадян суб’єктами господарювання, що є виконавцями робіт із землеустрою згідно із Законом, у строки, що обумовлюються угодою сторін.

Розробниками документації із землеустрою є юридичні особи або фізичні особи – підприємці.

Замовники документації із землеустрою за рахунок власних коштів мають право на вибір розробника та укладення з ним договору, якщо інше не передбачено законодавством України.

Одним із основних обов’язків замовника документації із землеустрою є прийняття виконаної роботи та їх оплата.

Метою розроблення проєкту із землеустрою щодо відведення земельної ділянки у власність для ведення особистого селянського господарства, рекомендуємо звернутись до будь-якого розробника документації із землеустрою, для укладення договору на розроблення документації із землеустрою.

 

Отримати додаткові консультації з цього питання та інших правових питань Ви можете звернувшись до відділу «Надвірнянське бюро правової допомоги» за адресою: м. Надвірна , вул. Грушевського, 18, тел.: 2-80-51; 050-71-91-048. Єдиний телефонний номер системи безоплатної правової допомоги 0-800-213-103 (безкоштовно).

 

 

 

Надвірнянське бюро правової допомоги

Івано-Франківського місцевого центру

з надання БВПД