У середу, 10 червня, в Україні та Івано-Франківській області розпочався перехід на наступний етап пом’якшення карантинних вимог.

З 10 червня дозволяється робота баз відпочинку і санаторіїв, однак робота дитячих таборів поки залишиться під забороною.

Також уряд дозволив проводити масові культурно-мистецькі заходи, але з обмеженнями. На таких заходах повинні бути враховані певні епідемічні обмеження: не більше однієї людини на 5 квадратних метрів, всі відвідувачі повинні бути в масках, обов'язковий температурний скринінг і дезінфекція, по можливості використовувати контроль квитків безконтактним сканером, на сидячих місцях дистанція в 1,5 метра. Фан-зони поки залишаються під забороною.

Одночасно з цим ряд областей за епідеміологічними показниками не готові до пом'якшення карантину. Це Київ, Тернопільська, Закарпатська, Волинська, Львівська, Житомирська, Чернівецька та Рівненська області.

З постановами Головного державного санітарного лікаря України про затвердження Тимчасових рекомендацій щодо організації протиепідемічних заходів можна ознайомитись на сайті Міністерства охорони здоров’я України   за посиланням - https://moz.gov.ua/golovnij-derzhavnij-sanitarnij-likar-ukraini