Фото без описуВідділом  у справах  дітей та соціального захисту населення активно  ведеться інформаційно-роз’яснювальна  робота  щодо протидії торгівлі  людьми.    Протягом року  працівниками відділу взято участь у тренінгах, проведено ряд круглих столів та інформаційних акцій, тематичних бесід з учнями ліцеїв та з жителями  громади. У  даному напрямку Переріслянська ОТГ тісно співпрацює з БФ «Карітас».

           З початку впровадження карантину Урядом було повернуто з-за кордону тисячі громадян, серед яких, ймовірно , є особи, які постраждали від торгівлі  людьми.

         З великою впевненістю можемо  стверджувати, що серед жителів нашої громади є особи, які  можливо і не знають, що вони стали жертвою торгівлі людьми. Отже, якщо Ви потрапили в ситуацію, коли до вас застосовували насильство, погрожували, шантажували, утримували, примушували жебракувати, відібрали паспорт, не виплатили обіцяної заробітної  плати – це вже свідчить про те, що  ви стали жертвою торгівлі людьми.

           Саме тому відповідно до розпорядження  голови Переріслянської сільської ради ОТГ № 123 від 23 грудня 2019 року «Про призначення відповідальних осіб»  визначено  Гринчака Василя Івановича, заступника сільського голови ОТГ, координатором з питань здійснення заходів у сфері запобігання та протидії домашньому насильству і насильству за ознакою статі, попередження торгівлі людьми на території Переріслянської ОТГ, забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків. Уповноваженою особою у здійсненні прийому та реєстрації заяв і повідомлень про вчинення домашнього насильства та попередження торгівлі людьми, координації заходів реагування на факти вчинення домашнього насильства та випадки торгівлі людьми, надання допомоги і захисту постраждалим особам, а також роботу з кривдниками призначено Омелян Тетяну Іванівну, начальника відділу у справах дітей та соціального захисту населення. За даний напрям роботи у старостатах об’єднаної територіальної громади призначено відповідальними працівниками виконавчого комітету в.о. старости сіл (Грицяка В.В., Бариляка В.С., Дмитрук М.М.) .