Фото без описуУ середу 02 жовтня 2019 року у приміщенні Переріслянської сільської ради ОТГ, завдяки сприянню сектору взаємодії з правоохоронними органами, мобілізаційної та оборонної роботи, надзвичайних ситуацій, цивільного захисту та охорони праці було проведено навчання та перевірку знань операторів газових котелень комунальних закладів Переріслянської ОТГ.

У заході прийняли участь головний державний інспектор Управління Держпраці Івано-Франківської області Крочак О.Я., головний спеціаліст-страховий експерт Надвірнянського району Гутин Г.І., головний інспектор ДСНС Івано-Франківської обл. Синоверський Б.В., головний лікар КНП «Переріслянська АЗПСМ» Гурмак І.В., директор КЗК «Переріслянський ЦКіД» Клюфінський М.М. Були присутніми також директори ліцеїв та закладів дошкільної освіти об’єднаної територіальної громади.

Під час навчання розглянуто обов’язкову відповідальність за безпечну експлуатацію газового господарства, організацію проведення інструктажів з охорони праці та допущення працівників до роботи. Акцентовано увагу на вимоги безпечної експлуатації внутрішніх газопроводів, димових і вентиляційних каналів, акцентовано увагу на перелік робіт та необхідних актів перед включенням у роботу установок сезонної дії, вимоги безпеки перед початком, під час виконання та після закінчення роботи оператора, вимоги безпеки до аварійних систем та використання пожежного обладнання, розглянуто питання надання долікарської допомоги.

Вкінці заняття за участю спеціалістів з охорони праці проведено чергову щорічну перевірку знань у операторів газових котелень, складені протоколи перевірки знань та видані посвідчення про проходження навчання.