Комунальним приміщенням, яке в громаді може приймати внутрішньо переміщених осіб – є приміщення дитячого садка (складова Волосівського ліцею).

З перших днів війни заклад відкрив свої двері для внутрішньо переміщених осіб. Персонал ліцею, на чолі з його директором Василем Гайдаром та старостою села Людмилою Станчук, своїми силами обладнали приміщення під «прихисток», який може вмістити до 30 осіб.

Ще кращі належні умови вдалось створити ВПО завдяки реалізації проекту «Посилення спроможності органів місцевого самоврядування Прикарпаття у покращенні побутових умов у прихистках для ВПО, їх доступності до медичних сервісів», що впроваджує МАОМС «Агенція розвитку ОТГ Прикарпаття» за підтримки Програми «Гуманітарна допомога і солідарність для України» Міжнародного Фонду «Відродження» CARE Deutschland e.V.

Так, Переріслянська громада отримала комплект обладнання (бойлер, санвузол, обігрівач та інша техніка) для облаштування прихистку вартістю 66 тис. грн.

Це обладнання стало громаді дуже на часі, адже попереду холодні місяці року.

З початку повномасштабного вторгнення в закладі знайшли тимчасовий прихисток 21 (двадцять одна) внутрішньо переміщена особа.

Фото без описуОдними з таких осіб, які отримали прихисток в закладі, є Линовка Л.С., яка з дочкою Павлюк Т.А. та внучкою Ориною змушені були евакуюватися з гарячої точки, міста Бахмута: «… Виїхали, як кажуть в нікуди… Довга дорога привела в село Волосів… Нас з розумінням зустріли і поселили в місцевому дитячому садочку», – ділиться спогадами  жінка. «… Всім, що потрібно для життя ми були забезпечені, за винятком ванни чи душу. Але було літо і це не так стояло гостро…», «… а ще ми користувалися послуги місцевої амбулаторії…». Згодом, на початку вересня, до родини приєднався чоловік співрозмовниці Кутя Анатолій Калинович, який з онукою вже стали читачами місцевої бібліотеки.

Люди з жахом згадують все, що їм прийшлося пережити, але дякують за прихисток всім і всіляку допомогу.

Ліцей надалі готовий надавати прихисток особам, які покинули свої домівки через вторгнення російської федерації.

Фото без описуДо слова, внутрішньо переміщені особи також отримали пам’ятки щодо профілактики серцево-судинних захворювань.