borschivnykІ знову цей Борщівник Сосновського. Крім шкоди для довкілля, ця рослина має надзвичайно небезпечний вплив на здоров’я людини, оскільки борщівник – це ОТРУЙНА РОСЛИНА, яка викликає важкі фотохімічні опіки.
Переріслянська сільська рада ОТГ просить власників та орендарів земельних ділянок терміново приступити до знищення борщівника Сосновського. 
Органи влади на усіх рівнях зобов’язані контролювати здійснення комплексу заходів боротьби з борщівником Сосновського та інших видів небезпечних рослин, дотримання земельного та природоохоронного законодавства відповідно Законів до України «Про захист рослин», «Про місцеве самоврядування в Україні», «Про благоустрій населених пунктів».
Землевласники і землекористувачі знають (зобов’язані знати!), що заходи боротьби з бур’янами, у тому числі борщівником Сосновського, підпадають під адміністративну відповідальність за ст. 52 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення». У разі невжиття заходів накладається штраф у розмірі від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Інспектор сільськогосподарської інспекції  має усі необхідні повноваження для накладання штрафів за нецільове використання землі.

Перша допомога при попаданні соку на шкіру:
1. Негайно перекрити потрапляння сонячних променів на уражену ділянку.
2. Промокнути серветкою чи іншим матеріалом сік.
3. Промити з милом під проточною водою місце контакту.
4. На протязі 48 годин не допускати потрапляння сонячних променів на місце ураження. Якщо необхідно перебувати на сонці, закрити уражене місце тканиною чи одягом.
При появі пухирів чи інших рецидивів негайно звернутися у лікарню.